Η “σκυτάλη”

THE C BLOG

H ιστορία και η φιλοσοφία πίσω από τη συσκευασία του The C Edition.

Photos by: Sample name

Είχες παίξει μικρή με τους συμμαθητές σου σκυταλοδορίες; Φαντάζομαι πως ναι, γιατί κι εγώ είχα παίξει,  και ήταν εκείνη η ώρα της γυμναστικής που μάλλον ο δάσκαλος φυσικής αγωγής που είχαμε στο δημοτικό βαριόταν να ασχοληθεί και πολύ μαζί μας και μας έβαζε να τρέχουμε με έναν κύλινδρο στα χέρια και να τον δίνουμε με πάθος στον συμπαίκτη μας. Ακόμη το θυμάμαι και νομίζω πως ήταν κι από τα αγαπημένα μου αλλά δεν είναι ο σκοπός μου να θυμηθούμε τι μπορεί να κάναμε στο δημοτικό ως παιδιά, αλλά να εξηγήσω με απλό και λίγο περιγραφικό τρόπο τον συμβολισμό της συσκευασίας του The C Edition.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Με μεγάλη χαρά και λίγο ( ψέμα, πολύ γιατί φέτος πέρασα όλες τις ιώσεις του κόσμου) πυρετό επισκέφθηκα τον Μάρτιο την εταιρεία του πατέρα μου στην Θεσσαλονίκη όπου με φώναξε να δούμε το κεφάλαιο “συσκευασία” στο γραφείο του. Κι αυτό γιατί η οικογένεια μου από το 1956 έχει εταιρεία Γραφικών Τεχνών στην Θεσσαλονική με την επωνυμία  Katsaounis Bros SA (κι αν σε ενδιαφέρει ή απλά έχεις περιέργεια για τι ακριβώς σου μιλάω μπορείς να επισκεφθείς το site της στο www.katsaounisbros.gr και να τα δείς όλα αναλυτικά εκεί) οπότε ήταν φυσικό επόμενο να πάω στον μπαμπά να μου δώσει τα φώτα του. Κι έτσι κι έκανα, πήγα εκεί κατάκοπη και σχεδόν πράσινη στο χρώμα λόγω αρρώστιας ( δεν με πλησιάσε άνθρωπος τι κι αν είμαστε συγγενείς) και είδα ότι κουτί, καρτελάκι, φακελάκι βάζει ο νους σου. Φανερά μπερδεμένη και έχοντας  μόνο στο μυαλό πως θέλω να είναι η συσκευασία μου μαύρη, κοίταξα τα ράφια δίπλα από το γραφείο του πατέρα, που μιλούσε στο τηλέφωνο για τις δικές του δουλειές και είχε αρχίσε να χάνει την υπομονή του με την αναποφασιστικότητά μου, και είδα μαύρους κυλίνδρους.  Αυτό ήταν.  “Hello there”, σκέφτηκα και ρώτησα τον πατέρα που επιτέλους έκλεισε το τηλέφωνο, αν μπορούμε να βάλουμε μέσα σε αυτούς τους κυλίνδρους τα κορμάκια που σχεδίαζα. Η απάντηση του ήταν θετική και κάπως έτσι η παραγωγή της συσκευασίας του The C Edition ξεκίνησε και τον Ιούνιο οι δύο πρώτες κούτες γεμάτες από κυλινδρικά κουτιά έφτασαν στην Αθήνα. Το eshop/site βγήκε στον αέρα ( ναι είναι Δίδυμος στο ζώδιο) και η σκυταλοδρομία του The C Edition μόλις ξεκίνησε.

Η φιλοσοφία του The C Edition είναι πως οι γυναίκες είμαστε κύκλος, εξού και το “C” από το Circle κι όχι από το Christina – αν και η τσαχπινιά του αρχικού του ονόματός μου υφίσταται – και η καθεμία που παίρνει ένα κορμάκι της συλλογής ‘The C Edition’ γίνεται μέρος αυτού του κύκλου. Της δίνω το κορμάκι της μέσα σε ένα κύλινδο, της δίνω με απλά λόγια τη “σκυτάλη”.

Welcome to the Circle.

Χριστίνα Κατσαούνη  Follow @KatsChristina

Shop the The C Edition bodies: thecedition.com/shop/