THE C EDITION

MADAME FIGARO

PRESS

Όσοι γνωρίζουμε την Χριστίνα δεν εντυπωσιαστήκαμε όταν ξεκίνησε δικό της fashion label και μάλιστα με focus στα κορμάκια, το αγαπημένο της fashion item. Πάντα γελαστή και σούπερ stylish, η Χριστίνα εντυπωσιάζει με τα μακριά μαλλιά, το έντονο eyeliner και το trademark ’90s τρίπτυχο γόβες-ψηλόμεσο παντελόνι-κορμάκι. “Και κάτι χρυσό”! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την […]

Photos by: Sample name

Όσοι γνωρίζουμε την Χριστίνα δεν εντυπωσιαστήκαμε όταν ξεκίνησε δικό της fashion label και μάλιστα με focus στα κορμάκια, το αγαπημένο της fashion item. Πάντα γελαστή και σούπερ stylish, η Χριστίνα εντυπωσιάζει με τα μακριά μαλλιά, το έντονο eyeliner και το trademark ’90s τρίπτυχο γόβες-ψηλόμεσο παντελόνι-κορμάκι. “Και κάτι χρυσό”!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τελειώνοντας το σχολείο (στην Θεσσαλονίκη) ξεκίνησε σπουδές Ψυχολογίας στο Λονδίνο (άντεξε μόνο ένα χρόνο) για να επιλέξει, τελικά, Media Communications και Masters σε TV Production & Journalism κι αφού εργάστηκε ως production assistant για το BBC 3 συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να κάνει αυτό που ήθελε πάντα “αν σπουδάσεις αυτό που αγαπάς γίνεσαι σωστός επαγγελματίας διότι είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες”. Αφού, λοιπόν, τελείωσε Fashion Magazine Business και Fashion Journalism στο Central Saint Martins ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στα headquarters του εκδοτικού οίκου Assouline κάνοντας ένα ακόμη όνειρό της πραγματικότητα: να ζήσει στο Παρίσι. Μετά από δύο χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα κι αφού εργάστηκε στο διαδικτυακό τύπο (TLife, In Style, Elana’s Diary), αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο fashion design λανσάροντας το πρώτο ελληνικό brand που επικεντρώνεται στα bodysuits.

Φοράω κορμάκια από πολύ μικρή, είναι η αγαπημένη μου στιλιστική εμμονή. Όλοι με ρωτούσαν γιατί δεν κάνω κάτι δικό μου. Όσο αστείο κι αν ακουστεί, ένας λόγος ήταν κι η ατυχής συγκυρία της χρεωκοπίας του αγαπημένου μου bodysuit label. Έχω όλα τα κορμάκια των American Apparel, σε όλα τα χρώματα και σχέδια, και σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο όπου συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορώ πλέον να τα βρίσκω – τα American Apparel δεν υπάρχουν πια – κέφτηκα “γιατί όχι;”, υπάρχει χώρος στην αγορά.

“Σκέφτηκα να ξεκινήσω με μια μικρή σειρά και κατέληξα σε 19 κομμάτια διότι η έμπνευση δεν είχε τελειωμό! Είναι όλα σε μαύρο χρώμα διότι είναι κλασικό, φοριέται χειμώνα-καλοκαίρι, από το πρωί μέχρι το βράδυ κι από όλες τις ηλικίες, Τον Σεπτέμβριο θα βγει καινούργια συλλογή και το Δεκέμβριο μια πιο βραδινή.”

“Λόγω πολύχρονης πείρας ήξερα τι να προσέξω. Προσοχή στο κούμπωμα, να είναι μαλακό και να μην ενοχλεί, στο ύφασμα να είναι καλό βαμβακερό χωρίς ραφές αλλά να σε κρατάει σταθερή και να μην τονίζει τις ατέλειες, να είναι στρινγκ για να μην διαγράφει, και να είναι καλοραμμένο.

“Πιστεύω ότι οι γυναίκες είμαστε κύκλος. Με εκφράζει απόλυτα αυτό που έχει πει η Diane von Furstenberg “η επιτυχία μιας γυναίκας είναι έμπνευση για μια άλλη γυναίκα”. Όταν σκεφτόμουν το όνομα, ξεκίνησα με το αρχικό μου στα αγγλικά Christina, αλλά στην πορεία προέκυψαν κι άλλες λέξεις που με εκφράζουν όπως Circle, Community, Celebration κι εκεί σκέφτηκα να βαφτίσω κάθε κορμάκι με το όνομα μιας φίλης για να “γιορτάσω” την γυναικεία φιλία κι αλληλεγγύη. Τα ονόματα των 19 σχεδίων αντιπροσωπεύουν 19 μοναδικές γυναίκες – άλλες είναι κολλητές μου κι άλλες είναι γυναίκες με τις οποίες αλληλοϋποστηριζόμαστε, αλληλοσεβόμαστε και με τις οποίες τελικά δημιουργούμε έναν κύκλο, ανοιχτό να υποδεχθεί πολλές πολλές ακόμη μοναδικές γυναίκες. Γι αυτό και το packaging είναι ένας χάρτινος κύλινδρος, μια “σκυτάλη” που σε καλωσορίζει στον Κύκλο”.

“Πρέπει να έχω πάνω από 200 κορμάκια στην γκαρνταρόμπα μου και ναι, η αγαπημένες μου δεκαετίες είναι τα ’80s και τα ’90s! 1992, Linda Evangelista, επίδειξη Chanel. Ίσως επειδή τα γυναικεία πρότυπα ήταν πιο θηλυκά, και μπορώ να ταυτιστώ. Είμαι τυχερή που μπορώ να δανείζομαι την γκαρνταρόμπα της μαμάς μου και της γιαγιάς μου – κι οι δυο ήταν και είναι πάντα πολύ καλοντυμένες”.

“Παρακολουθώ τους νέους designers ενώ κάθε σεζόν περιμένω τις συλλογές των Saint Laurent, Giambattista Valli, Lanvin, Bottega Veneta, Fendi. Μου άρεσε πολύ η δουλειά του ο Ricardo Tisci στον Givenchy και ο Demna Gvasalia και χαίρομαι για την μεταγραφή της Maria Grazia Chiuri στον οίκο Dior.

Ποια celebrity θα ήθελα να φοράει The C Edition; Όλες! Διότι το κορμάκι λειτουργει σαν καμβας και θα είχε ενδιαφέρον να δω πώς θα το συνδύαζε η καθεμία. Αν πρέπει να πω ονόματα: η Τόνια Σωτηροπούλου – που τα έχει ήδη όλα – η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Τζίνα Αλιμόνου, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Έλλη Στάη, η Δήμητρα Ματσούκα και η Κατερίνα Λέχου. Κι η Penelope Cruz, η Charlize Theron, η Rihanna για το state of mind της, η Carine Roitfeld, η Barbara Martelo, η Giovanna Battaglia και το sex symbol της εποχής μας η Kim Kardashian West”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο Madame Figaro