THE C EDITION

TLIFE.GR

PRESS

Σε πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που αγαπάει τη μόδα… να ντύνεται, να περιποιείται… μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Σε δεύτερη ανάγνωση, ανακαλύπτεις το χιούμορ της. Καυστικό, έξυπνο. Και τρελαίνεται να αυτοσαρκάζεται. Αν την γνωρίσεις καλύτερα θα νιώσεις την τελειομανία της, τη δημιουργικότητά της, το πείσμα της, την εργατικότητά της. Δεν το βάζει κάτι. […]

Photos by: Sample name

Σε πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που αγαπάει τη μόδα… να ντύνεται, να περιποιείται… μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Σε δεύτερη ανάγνωση, ανακαλύπτεις το χιούμορ της. Καυστικό, έξυπνο. Και τρελαίνεται να αυτοσαρκάζεται. Αν την γνωρίσεις καλύτερα θα νιώσεις την τελειομανία της, τη δημιουργικότητά της, το πείσμα της, την εργατικότητά της. Δεν το βάζει κάτι. Φτιαγμένη για τα δύσκολα… αρκεί να έχουν ωραία αισθητική. Αυτή είναι η προϋπόθεση.

Δουλεύαμε μαζί για αρκετά χρόνια. Και κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε ότι απάτησε το πληκτολόγιο με τη δημιουργία ρούχων. Προσωπικά ένιωσα ότι επιτέλους βρήκε το δρόμο της, ακολούθησε τη φύση της. Και δημιούργησε κορμάκια. Μαύρα. Και με τέλεια εφαρμογή. Θα τα έχεις ακούσει σίγουρα.

Η Χριστίνα Κατσαούνη ή αλλιώς The C Edition μας μιλάει σήμερα για το καινούριο της εγχείρημα, για το πώς νιώθεις όταν τελικά ακολουθείς αυτό για το οποίο είσαι φτιαγμένος και για τα κορμάκια που θα σε ντύσουν και αυτή τη σεζόν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τι «καλλούδια» έχει η κολεξιόν σου για τη χειμερινή σεζόν;
Έχει όλα αυτά τα καλά που θέλουμε να φορέσουμε όλες μας φέτος τον χειμώνα. Πολύ διαφάνεια, δαντέλα, βελούδο, βινίλ, δερματίνη, παγιέτα, μεταλλικά bodies που θα κυκλοφορήσουν εν όψει εορταστικής περιόδου, ό,τι μπορούσα να φανταστώ το έκανα. Πάντως αυτό που έχω καταλάβει μέσα σε αυτούς τους επτά μήνες που υφίσταται το brand είναι πως δεν ήμουν μόνη τόσο καιρό. Εκεί έξω είμαστε πολλές οι body maniacs!

Πώς αποφάσισες να κάνεις το βήμα από τη δημοσιογραφία μόδας στη δημιουργία μόδας;
Όταν είσαι μέσα στο χώρο των περιοδικών και των site, το γνωρίζεις κι εσύ καλά, πως δεν είναι λίγες οι φορές που σε ρωτούν γιατί δεν κάνεις κάτι δικό σου. Το είχα σκεφτεί πολλάκις στο παρελθόν αλλά αυτό το «δικό μου» ήθελα να είναι όντως δικό μου, να εκφράζει εμένα, την αισθητική και την ιδιοσυγκρασία μου. Καμία ιδέα δεν έμοιαζε συμβατή μέχρι που η κολλητή μου η Στέλλα με είδε να αγοράζω για χιλιοστή φορά bodies και μου είπε σχεδόν αγανακτισμένη «γιατί δεν κάνεις μία δική σου συλλογή με κορμάκια να ξενοιάσεις» κι όταν την άκουσα να το λέει ήταν σαν να είδα φως. Ήταν τόσο σωστό για εμένα που δεν υπήρξε μέσα μου η επιλογή να μην το κάνω. Κι έτσι κι έγινε, η ιδέα ήρθε τον Ιανουάριο που μας πέρασε στο Λονδίνο και τον Ιούνιο η πρώτη συλλογή The C Edition ήταν πραγματικότητα. Και μέσα από αυτό επειδή μας διαβάζουν και κορίτσια θέλω να πω πως στη ζωή μας, όταν είναι κάτι για εμάς, σε όποιο τομέα της ζωής μας κι αν είναι, το νιώθουμε. Δεν πονάει, δεν κλωτσάει, δεν δυσκολεύει, είναι πάντα σε αρμονία με εμάς.

Γιατί κορμάκια;
Είναι η αγάπη μου η μέγαλη τα bodies! Έχω μία ντουλάπα γεμάτη με κορμάκια σε ό,τι χρώμα και σχέδιο μπορείς να φανταστείς και τα αγαπώ όλα εξίσου. Έχω, από το πρώτο που πήρα σε στιλ μπαλαρίνας ούσα μαθήτρια (το έχω ακόμη και όλες πιστεύω πως πρέπει να το έχουμε το συγκεκριμένο σχέδιο στην γκαρνταρόμπά μας) μέχρι κομμάτια “showgirl”, όπως τα λέω, που τα έχω φορέσει σε εορταστικές περιστάσεις. Βασικά νομίζω πως δεν έχω μπλούζες στην ντουλάπα μου, οπότε το να κάνω τη δική μου συλλογή με bodies ήρθε όντως σαν φυσική εξέλιξη για εμένα.

Οι δημιουργίες σου είναι μαύρες. Θα παραμείνεις σε αυτό το χρώμα ή αργότερα θα δούμε και κάτι άλλο;
Θέλω σε ό,τι κάνω να υπάρχει διαχρονικότητα. Δεν μου αρέσουν τα εφήμερα trends για αυτό και σχεδόν ποτέ δεν τα επιλέγω στο ντύσιμό μου. Το μαύρο είναι κλασικό και φοριέται όλες τις εποχές, όλες τις ώρες από όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους. Στόχος μου λοιπόν εκτός από τη διαχρονικότητα είναι όποια επιλέγει bodies The C Edition να αναδεικνύει τον καλύτερό της εαυτό και το μαύρο λειτουργεί σαν καμβάς που επάνω του η καθεμία από εμάς μπορεί να δημιουργήσει και να αναδείξει τη δική της προσωπικότητα και στιλ.

Ποιες είναι οι μη διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις για τα κορμάκια που δημιουργείς;
Να μην είναι ραμμένα καλά, να μην εφαρμόζουν σωστά, να μην είναι η ύφανσή τους άριστη. Δεν θέλω να φεύγει τίποτα από εμένα που να μην κάνει πρώτα εμένα περήφανη και μετά να ικανοποιεί τη φίλη που θέλει να το αποκτήσει. Προσέχω από το body στο σύνολό του μέχρι το κουτί και το αυτοκόλλητο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν διαπραγματεύομαι ποτέ την ποιότητα.

Τα υφάσματα, τα πατρόν, η εφαρμογή τους είναι πραγματικά εξαιρετική. Και πραγματικά σωτήριο που είναι στρινγκ και δεν διαγράφει άσχημα από το παντελόνι. Πόσο δύσκολο ήταν να καταλήξεις στο τελικό αποτέλεσμα;
Η διαδικασία του να βρω τα υφάσματα όσο κουραστική κι αν είναι με διασκεδάζει γιατί καθώς ψάχνω αυτό που έχω στο μυαλό μου βρίσκω πάντα έναν καλά κρυμμένο θησαυρό που ξεκλειδώνει τη φαντασία μου και τελικά βγάζω άλλα πόσα διαφορετικά σχέδια. Τώρα στο κομμάτι της εφαρμογής είμαι πολύ αυστηρή, τα bodies ράβονται όλα επάνω μου και είναι φτιαγμένα από γυναίκα για τις γυναίκες. Ξέρω ακριβώς τι κολακεύει το γυναικείο σώμα και τι όχι αλλά και πως πρέπει με μαεστρία να κρύβουμε τυχόν ατέλειες. Τις φορές που δεν έχω υπάρξει αυστηρή το έχω μετανιώσει κι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως δεν θα το ξανακάνω ποτέ, δεν κοιμάμαι τα βράδια όταν κάτι δεν είναι έτσι όπως το θέλω.

Όσοι σε γνωρίζουν, ξέρουν ότι ανέκαθεν, είχες έναν έρωτα με τα κορμάκια στο προσωπικό σου στιλ. Επειδή φορούσες λοιπόν κορμάκια ήταν κάτι που σε έκανε ακόμα πιο αυστηρή και απαιτητική στη δημιουργία τους;
Σίγουρα αλλά αυτό νομίζω συμβαίνει σε όλους όσους καταπιάνονται με κάτι που αγαπούν και γνωρίζουν καλά. Όταν κάτι το κατέχεις έχεις άλλη γνώση στο πως πρέπει να είναι και ζητάς αυτό ακριβώς, σε στεναχωρούν τα ημίμετρα. Στα bodies που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα ξέρω πως πρέπει να εφαρμόσουν για να κολακέψουν και προσέχω από την εφαρμογή τους, το ύφασμα, τις ραφές να μην διαγράφουν μέσα από τα ρούχα, μέχρι το κούμπωμα να μην ενοχλεί αλλά και να μην ξεκουμπώνει όταν κάθεσαι. Μάλλον είμαι αρκετά αυστηρή αλλά θέλω να είμαι συνεπής σε ότι κάνω πόσω μάλλον όταν αυτό φέρει το όνομά μου.

Θα μας δώσεις μερικά styling tips για το πως μπορεί να φορέσει ένα κορίτσι το body;
Είναι τόσοι πολλοί και διαφορετικοί κωδικοί που πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πρωτοπώ. Εμένα ο αγαπημένος μου συνδυασμός (νομίζω τον φαντάζεσαι) είναι κορμάκι, ψηλόμεσο μαύρο ή και μπλε denim παντελόνι, ένα ζευγάρι μποτάκια ή sneakers μέσα στην ημέρα και το βράδυ είτε με ψηλόμεση φούστα είτε με πάντα ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι σε κλασική γραμμή κι ένα ζευγάρι γόβες. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να επηρεάσω για αυτό και παρόλο που στο e-shop δίπλα από το κάθε κορμάκι δίνω κάποια tips για το πως να συνδυαστεί, θέλω όποια το επιλέξει να αναδείξει το δικό της στιλ και την δική της προσωπικότητα. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν όσες αποκτούν bodies The C Edition μου στέλνουν φωτογραφίες τους στα social media και βλέπω πως τα συνδύασαν, καμαρώνω, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται που βλέπω τα κορίτσια μου να αποπνέουν αυτοπεποίθηση και να ποζάρουν στον φακό. I΄m a girl’s girl για πάντα!

Πώς νιώθεις που πια σε αποκαλούμε σχεδιάστρια;
Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό γιατί ακόμη όταν με ρωτούν τι δουλειά κάνω απαντώ «δημοσιογράφος μόδας κι έχω και μία δική μου συλλογή με bodies». Παίρνει πολύ ώρα να συστηθώ όπως καταλαβαίνεις αλλά με παρατηρώ τον τελευταίο καιρό πως το αλλάζω σιγά σιγά και μιλάω κατευθείαν για το brand. Τώρα να σου απαντήσω σοβαρά, δεν μπορώ να με δω ως σχεδιάστρια γιατί στο μυαλό μου ο σχεδιαστής μόδας είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο που το σέβομαι πολύ. Είμαι creative director του brand μιάς και δεν μένω μόνο στο σχεδιασμό των bodies αλλά στην υλοποίηση μίας ιδέας με συναίσθημα το οποίο αποτυπώνεται μέσα από την καμπάνια, (την επιλογή του χώρου, του μοντέλου, της φωτογράφου), της αισθητικής του e-shop, του packaging, των social media μέχρι και των προσώπων που φοράνε τα bodies. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το The C Edition και είμαι ευτυχισμένη που το έχουν αγκαλιάσει έτσι οι γυναίκες γιατί οι γυναίκες είμαστε κύκλος και υπάρχουν φορές που λέω αν όλες αυτές οι κοπέλες που με στηρίζουν μου ζητoύσαν κάτι, θα ήθελα να είμαι εκεί για εκείνες.

Μελλοντικά σκέφτεσαι να επεκταθείς και σε άλλα ρούχα ή θα παραμείνεις πιστή στα αγαπημένα σου κορμάκια;
Έχω πάθει ένα είδος εμμονής με τα bodies, θέλω να εξαντλήσω οτιδήποτε μπορεί δημιουργηθεί σε κορμάκι πρώτα και μέτα να δω το ενδεχόμενο πλεύσης σε κάποιο άλλο είδος. Νιώθω πως το κεφάλαιο κορμάκι έχει ακόμη πολλά να δώσει, ευτυχώς!

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο TLife.gr