THE C EDITION

ESQUIRE GREECE

PRESS

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη “Αθήνα” είναι ότι είναι η ΠΟΛΗ. Αποτελεί την επιτομή του αστικού κέντρου, με την πολυμορφικότητά της να την κάνει ακόμα πιο γοητευτική. Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Παρίσι για την τέχνη που μπορείς να συναντήσεις σε μικρές και μεγάλες γκαλερί. Επίσης, στη Βαρκελώνη […]

Photos by: Sample name

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη “Αθήνα” είναι ότι είναι η ΠΟΛΗ. Αποτελεί την επιτομή του αστικού κέντρου, με την πολυμορφικότητά της να την κάνει ακόμα πιο γοητευτική.

Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Παρίσι για την τέχνη που μπορείς να συναντήσεις σε μικρές και μεγάλες γκαλερί. Επίσης, στη Βαρκελώνη για τις γραφικές βόλτες και στο Λονδίνο επειδή έχω ζήσει χρόνια και το νιώθω αρκετά οικείο.

Από την τσάντα μου σε κάθε ταξίδι δε λείπουν το νερό, η μουσική, βιβλία και μια μάσκα ύπνου γιατί με ενοχλεί το φως.

Η φύση του ταξιδιού στο πανέμορφο Μπέργκαμο ήταν περίεργη. Πήγαμε ημερήσια βόλτα και επιστρέψαμε πίσω το βράδυ. Δε θα ξεχάσω ποτέ το Πάσχα που έκανα ως παιδί στη Λοζάνη μένοντας σε ένα ράντσο μέσα στο δάσος.

Αν μπορούσα να ζήσω σε τρία σπίτια σε όλο τον κόσμο, θα διάλεγα ένα στην Αθήνα, ένα στο Παρίσι και ένα στη Νέα Υόρκη. Νιώθω αρκετά ευτυχής που έχω ζήσει στις δύο από τις τρεις. Μάλλον έχει να κάνει με το ότι αγαπώ τις πόλεις, με γοητεύει ο ήχος τους!

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος πρέπει να έχει τη λαχτάρα της εξερεύνησης, να θέλει να γνωρίσει τον προορισμό μέσα από τους ντόπιους και να είναι προσαρμοστικός.

Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι δύο: η Λια στη Σέριφο και οι Κουνούπες στην Αστυπάλαια. Όποιος δει τα νερά και τη φύση που έχουν θα καταλάβει το γιατί.

Δε θα ξεχάσω με τίποτα την τελευταία φορά που έφαγα ψαρόσουπα και όστρακα στο γραφικό Octopussy’s Seafood Tapas στο Χάουθ, λίγο έξω από το Δουβλίνο. Επίσης, πρόσφατα έκανα κυριακάτικο brunch στο κλασικό Café de Flore στο Παρίσι και συστήνω σε όποιον το επισκεφθεί να επιλέξει oeufs coque και ένα ποτήρι ροζέ κρασί.

Το ιδανικό μπαρ πρέπει να έχει προσωπικότητα, χαμηλό φωτισμό και, ιδανικά, μεγάλη μπάρα. Το αγαπημένο μου είναι το Jazz in Jazz στη Δεινοκράτους.

Αν ήταν να απομονωθώ σε ένα νησί, αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν η Ανάφη.

Η ενυδάτωση δεν είναι ταξιδιωτική ρουτίνα, είναι η ταξιδιωτική μου εμμονή. Σε βαθμό που στο LAX με συνέλαβαν πιστεύοντας ότι πήγαινα να περάσω πορτοκάλια παράνομα στη χώρα!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ