THE C EDITION

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΤΩΝ MARC JACOBS, PHILLIP LIM ΚΑΙ IRINA SHAYK ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ

FASHION AND BEAUTY

Αν επισκεφτείτε τη Νέα Υόρκη και κάνετε μια βόλτα στις γκαλερί τέχνης του Τσέλσι, μπορεί να περάσετε έξω από το Three Squares Studio. Μπορεί επίσης να μπείτε στο loft με το «post-industrial» design, πιστεύοντας ότι είναι γκαλερί τέχνης, και όχι κομμωτήριο, προτού τελικά συνειδητοποιήσετε ότι είναι και τα δύο.

Photos by: Sample name

Οι Jordan Blackmore, Andi Potamkin και Niq Ellis σχεδίασαν το κομμωτήριο έχοντας στο μυαλό τους μια πελατεία με δημιουργικές ανησυχίες. Τους τοίχους κοσμούν έργα τέχνης ντόπιων, αλλά και διάσημων καλλιτεχνών, τα οποία αλλάζουν κάθε τρεις μήνες.

Οι βιβλιοθήκες είναι γεμάτες βιβλία για τη μόδα, τον κινηματογράφο και την τέχνη. Οι δύο μεγάλοι καθρέπτες που αιωρούνται από το ταβάνι θεωρούνται «κοινόχρηστοι» γιατί με μια ματιά, βλέπει κανείς τα πάντα και τους πάντες μέσα στο χώρο. Στους τακτικούς πελάτες του κομμωτηρίου συγκαταλέγονται σχεδιαστές, όπως ο Marc Jacobs και ο Philip Lim, αλλά και μοντέλα, όπως η Irina Shayk, οπότε και μόνο οι εικόνες μέσα από τους καθρέπτες μπορούν να σας εμπνεύσουν για το στυλ που θα επιλέξετε.

Όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες του κομμωτηρίου, κατά καιρούς έχουν τοποθετήσει στο χώρο φωτογραφίες, πίνακες και γλυπτά, τα οποία έχουν φτιάξει φίλοι φίλων ή απλώς καλλιτέχνες, τους οποίους θέλουν να προβάλουν. Συνήθως απευθύνονται σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι δεν είναι τόσο γνωστοί, γιατί είναι λίγο πιο οικονομικοί, οπότε οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν έργα τέχνης απευθείας από τους τοίχους του κομμωτηρίου.

Έχουν χρησιμοποιήσει και πολύ ακριβά έργα τέχνης, τα οποία προφανώς δεν πούλησαν πολύ, καθώς απευθύνονταν σε λίγους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Σε γενικές γραμμές, επιλέγουν έργα πιο νέων καλλιτεχνών, τα οποία είναι λίγο πιο προσιτά, ώστε να μπορούν οι πελάτες να έρχονται, να φτιάχνουν τα μαλλιά τους και να αγοράζουν τέχνη για το σπίτι τους.

Πηγή: coveteur.com
Στέλλα Χαμακιώτη Follow @Stella.Chamakioti

Shop the C Edition Collection