THE C EDITION

Μια ματιά στο εσωτερικό του Hermès Club στην Σαγκάη

FASHION AND BEAUTY

Ο οίκος Hermès διοργανώνει μια νύχτα των 1.000 ατόμων ως μέρος μιας συνεχιζόμενης στρατηγικής για να «αγκαλιάσει» την ασιατική αγορά.

Photos by: Sample name

Ο οίκος Hermès διοργανώνει μια νύχτα των 1.000 ατόμων – μερικά από τα πιο εξαίσια μέλη της κινέζικης ελίτ- στη Σαγκάη, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης στρατηγικής για να «αγκαλιάσει» την ασιατική αγορά. Είναι γεγονός, ότι το Hermès Club έχει σχεδιαστεί για να κατακλύσει την κινεζική πελατεία του διάσημου οίκου.

Η σκέψη πίσω από όλα αυτά είναι μεγάλης σημασίας. Με την πολυτελή βιομηχανία να ασθενεί παγκοσμίως, δεν αρκεί πλέον η δημιουργία ενός απλού καταστήματος, γεμάτο από συλλογές και προϊόντα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι και αναμένουν τους πελάτες. Η Hermès είναι μια εξαίρεση στην πτώση πολυτελείας στην Κίνα: το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι πωλήσεις αυξήθηκαν συνεχόμενα στην Ασία. Ο διάσημος οίκος έχει ισχυρή παρουσία με 23 καταστήματα σε ολόκληρη την χώρα. Ακόμα, καταλαβαίνει ότι η κινεζική ελίτ θέλει την αποκλειστικότητα και τον ενθουσιασμό που προκαλείται από μια πασαρέλα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο ή το Παρίσι – για να μην αναφέρουμε στην ευκαιρία ανάδειξης των Hermès Twillies και των εξωτικών Kelly Bag. Οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι, συναντώντας αυτήν την καινούργια φάση ανακάλυψης.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Bali Barret, εξηγεί: “Τι είναι η Hermès; Τι δεν είναι η Hermès; Είναι διαισθητικό. Ο οίκος Hermès είναι απροσδόκητα πράγματα, εκπλήξεις, όχι απλά ένα δόγμα. Δεν υπάρχουν κανόνες.”

Το πάρτι ξετυλίγεται ανάμεσα σε ατελείωτες πιατέλες φαγητού, τα οποία περιλαμβάνουν παγωτό από σουσάμι και βασιλικό, κρέμα μακρόστενου κέτε, φουά γκρα, αλλά και διαφόρων γεύσεων quiche (ο σεφ είναι γάλλος τελικά), συνοδευόμενες με Louis Roederer και κοκτέιλ. Κάθε δωμάτιο φέρνει στο μυαλό έναν διαφορετικό σκηνοθέτη: οι επισκέπτες παίζουν Mikado και κάρτες με κορίτσια με ροζ περούκες, καθώς θαυμάζουν τα στροβιλισμένα κασκόλ σε κόκκινα κλουβιά, με απαραίτητο φόντο το γιγαντιαίο πράσινο αυτοκίνητο, στην σιλουέτα ενός ορίζοντα που απεικονίζει το Los Angeles να εκτίνεται πίσω τους.

Στις 7 μ.μ., τη νύχτα του opening του Club Hermès γίνεται σαφές- αν δεν ήταν ήδη- ότι αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πάρτι. Σίγουρα, δεν είναι η σύγχρονη εκδοχή μιας διεθνούς εκδήλωσης ενός οίκου μόδας. Δεν υπάρχουν προσωπικότητες εδώ. Ούτε παπαράτσι. Πρόκειται για μια καλή «παλιομοδίτικη» διασκέδαση: ένα πάρτι για τους πελάτες, με όμορφες τσάντες, τόσο ως φόντο, όσο και ως πρόσχημα.

Βάσια Δουκουμοπούλου Follow @vasilikii_d