THE C EDITION

FASHIONISM

PRESS

Η Χριστίνα Κατσαούνη, που σχεδιάζει τα σωστότερα bodies που έχω φορέσει, αποδίδει το μπρίο της στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη. Από τα 14 οραματιζόταν ότι ζει στο Λονδίνο, οπότε έφυγε για εκεί με το που τελείωσε το σχολείο για να σπουδάσει ψυχολογία – αντικείμενο που στην πορεία αποδείχθηκε λάθος για εκείνη, οπότε γρήγορα γρήγορα στράφηκε σε Media & Communications. Η Χριστίνα πέρασε από […]

Photos by: Sample name

Η Χριστίνα Κατσαούνη, που σχεδιάζει τα σωστότερα bodies που έχω φορέσει, αποδίδει το μπρίο της στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη. Από τα 14 οραματιζόταν ότι ζει στο Λονδίνο, οπότε έφυγε για εκεί με το που τελείωσε το σχολείο για να σπουδάσει ψυχολογία – αντικείμενο που στην πορεία αποδείχθηκε λάθος για εκείνη, οπότε γρήγορα γρήγορα στράφηκε σε Media & Communications. Η Χριστίνα πέρασε από τηλεοπτική παραγωγή, δημοσιογραφία και Central Saint Martins, για να καταλήξει ότι η αγάπη της είναι τα περιοδικά και ότι η τηλεόραση δεν της ταιριάζει καθόλου (η μία και μοναδική της εμπειρία στο BBC3 της έδειξε ακριβώς πόσο ακριβώς). Μετά από πέντε χρόνια και αποστολή βιογραφικών παντού, την κάλεσαν για συνέντευξη στον εκδοτικό όμιλο Assouline. Έτσι, από μια αίτηση που έγινε για πλάκα (όπως ξεκινάνε όλα πράγματα που καταλήγουν σοβαρά) η Χριστίνα έφτασε στο Παρίσι, στο γραφείο στην Place Vendome. Με το που άνοιξε την πόρτα, πριν γίνουν συστάσεις και ερωτήσεις είπε “ωπ. Εγώ εδώ θα δουλέψω”. Το οποίο συνέβη: η ηρωίδα μας άλλαξε χώρα μέσα σε μία εβδομάδα, ξεκίνησε ως editorial assistant, εξελίχθηκε σε fashion και arts editor και για να μην τα πολυλογούμε έζησε στο Παρισάκι το επαγγελματικό της όνειρο (… μπορεί και το δικό μου) για δύο χρόνια.  Επειδή “ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά” επέστρεψε στην Αθήνα γύρισε το ’11 την εποχή που όλα τα έντυπα έκλειναν,  και άρχισε να ασχολείται με περιοδικά και sites μέχρι να τα αφήσει όλα και να κάνει τη συλλογή The C Edition.

Παρακάτω, η Χριστίνα θα μας μιλήσει για τα κορμάκια. Με λεπτομέρειες. Για τα πάντα.

Αυτή η βολάν διαφάνεια ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και ήθελα να γίνει ακριβώς αυτό το body που θα παραπέμπει σε μπλούζα και θα δίνει μία sportswear αισθητική – η οποία επ ουδενί μενδεν υφίσταται, δεν είναι και λίγες, δε, οι φίλες που το αποκαλούν «το φούτερ». Είναι super limited, έβγαλα δηλαδή 10 κομμάτια και μου έχουν μείνει τρία (αυτή η αίσθηση του limited προϊόντος κάπως με ιντριγκάρει – δεν ξέρω τι σημαίνει ακριβώς αυτό για εμένα αλλά ισχύει). Το φόρεσα με Salt & Pepper denim μαύρη ψηλόμεση φούστα, λεπτό πουά καλσόν και over the knee μπότες παίζοντας έτσι λίγο κι εγώ με τον όγκο του body Despina.

Αυτό το βελούδινο body έφαγε πολλές ημέρες από τη ζωή μου μέχρι να του βρω τη μπανέλα τη σωστή, που θα έκανε ακριβώς το V που ήθελα στο ντεκολτέ και θα είναι σταθερό (γιατί το σέξυ πολλές λάτρεψαν την γύμνια όχι). Μου αρέσει να το φοράω με ψηλόμεσο (πάντα) Salt & Pepper denim παντελόνι και mules, ενώ το είχα σκεφτεί και με τα μαλλιά ψηλά μαζεμένα και κόκκινο κραγιόν. Κι επειδή δεν φόρεσα κόκκινο κραγιόν τελικά
(γιατί τίποτα δεν με τρομάζει περισσότερο από το ενδεχόμενο να το βάλω και μετά να θέλω να το βγάλω και να μην γίνεται) είπα, “ας βάλω ένα σκουλαρίκι έτσι για την τσαχπινιά και για να τονιστεί περισσότερο το πάνω μέρος” – δηλαδή το Annabel”.

Το Βibi” είναι μαγικό γιατί τα βαμβακερά κομμάτια που έχει επάνω του κολακεύουν απίστευτα το γυναικείο σώμα και παίζουν με την φαντασία των αγοριών. Γιατί στο τέλος της ημέρα τι θέλουμε Χρύσα μου, θέλουμε (και) να αρέσουμε στο αγόρι που μας αρέσει. Εδώ το φοράω με δερμάτινο ψηλόμεσο παντελόνι και σακάκι για να δείξω πως μπορεί να σταθεί και σε πιο συγκροτημένες στυλιστικά στιγμές μας, ενώ το Glamazons τσαντάκι στη μέση, που είναι το “my new thing”, του δίνει μία έτσι πιο νεανική εσάνς.

Το body “Nicole” είναι από τα have to have κομμάτια γιατί είναι απλό, λιτό και διαχρονικό. Μπορεί να το φορέσει και γυναίκα με μεγάλο στήθος γιατί, πες κι εσύ Χρύσα, είναι πολύ σταθερό και το αναδεικνύει απίστευτα σωστά. Δεν μπορώ να πω έναν συγκεκριμένο τρόπο να το φορέσει κάποια γιατί πάει με όλα! Θέλεις φούστα; Θέλεις τζιν; Θέλεις κοστούμι; Τι θέλεις; Εγώ για εσένα και μόνο Χρύσα, το συνδύασα με ένα ψηλόμεσο μεταλλικό κολάν το οποίο είναι της μαμάς μου και της το πήρα από την ντουλάπα της αρκετά χρόνια πριν – μάλλον τα μεταλλικά δεν ήταν καν στην επικαιρότητα της μόδας τότε. Ισχυρίζεται πως όταν το φορούσε γινόταν χαμός, απλή κι αυτή.

Αυτή η ζιβάγκο δαντέλα είναι τόσο αισθησιακή που ούτε κι εγώ δεν το πιστεύω! Ήθελα αυτό να φανεί οπότε τη συνδύασα με σατέν μαύρη φούστα με σκίσιμο στο πλάι και ένα ζευγάρι πέδιλα. Αν το σκεφτείς φοράω τρία πράγματα τα οποία είναι υπέρ αρκετά για να φαίνεται κανείς εντυπωσιακός: το λέω αυτό για να διευκρινίσω πως πολλές φορές έχουμε λανθασμένα στο μυαλό μας πως το εντυπωσιακό πρέπει να είναι και υπερβολικό. Ιδανικό body γα βράδυ (γιορτές έρχονται), που το έχω φορέσει και με τζιν σε απόχρωση του μπλε και πέδιλα αλλά και με φούστα και over the knee μπότες. Αγαπημένο μου “Eleonora” body.

Άκου τώρα να δεις τι έγινε εδώ. Όταν έφτιαχνα το “Giorgia”  είχα στο μυαλό ένα gypsy chic σύνολο με μακριά ασύμμετρη φούστα, πολλά χρυσά κοσμήματα και κόκκινο κραγιόν, μη σου πω και σάλι με κρόσσια από πάνω, αλλά τελικά όπως βλέπεις βγήκε η Kim Kardashian από μέσα μου και το φόρεσα με φόρμα Adidas, χρυσά πέδιλα και biker jacket, θέλοντας να δείξω πως μπορεί να φορεθεί με τα πάντα. Γενικά, το έχω ξαναπεί, θέλω όποια επιλέγει bodies The C Edition να τα βλέπει σαν καμβά που πάνω σε αυτόν θα μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητα αλλά και την δική της αισθητική στο ντύσιμο.

α statement pieces είναι το Α και το Ω στην γυναικεία γκαρνταρόμπα και το “Eleftheria”body είναι ένα από αυτά. Αρκετά δραματικό και βραδινό, το συνδύασα με βελούδινη μίνι φούστα, ανοιχτό μαύρο καλσόν και μαύρες γόβες ενώ έκανα ένα από τα τρία χτενίσματα που κάνω στη ζωή μου (τα άλλα δύο είναι τα μαλλιά κάτω με άλλοτε χωρίστρα στο πλάι κι άλλοτε στη μέση), δηλαδή κοτσίδα με χωρίστρα στη μέση, αφήνοντας τους εντυπωσιακούς πουά ώμους αλλά και την ανοιχτή πλάτη να κάνουν την δουλειά που πρέπει.

*** ΕΠΙΣΗΣ: Το body στο frontpage είναι το “Vasileia”: είναι εμπνευσμένο από μία φωτογραφία της Linda Evangelista που είχα δει και είπα αυτό θέλω να το φορέσω κι εγώ. Γενικά υπάρχει μία εμμονούλα με την δεκαετία του ’90, το ντύσιμο, το make up και τα πρότυπα γυναικείας ομορφιάς εκείνης της δεκαετίας. Τώρα το συγκεκριμένο bodysuit παρόλο που «φοβίζει» λίγο αν το συνδυάσεις με μαύρο ψηλόμεσο παντελόνι, ένα ζευγάρι γόβες και αποφύγεις την οποιαδήποτε υπερβολή σε μαλλί, μακιγιάζ και αξεσουάρ νομίζω ότι είναι όσο σέξυ πρέπει να είναι. Έτσι το φορούσε και η Linda! 

Δείτε ολόκληρο το θέμα στο Fashionism