THE C EDITION

Η Scarlett Johansson μιλάει για το Women’s March, τη μητρότητα και τη μονογαμία

INFLUENCERS

Το Χόλιγουντ διατηρεί μια παράξενη σχέση με τους ανθρώπους που αποπνέουν μια λάγνα ενέργεια, και η Scarlett Johansson εύλογα συγκρίνεται συχνά με τη Marilyn Monroe: εκ πρώτης όψης, μπροστά στην εξωτερική της εμφάνιση όλα τα υπόλοιπα ωχριούν. Όμως η Johansson πλήττει με τις συζητήσεις που στρέφονται γύρω από αυτό το θέμα και, σε αντίθεση με τη Monroe που δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί πλήρως τη σεξουαλικότητά της, έχει εντυπωσιακή αυτοκυριαρχία και ενδιαφέρεται για θέματα ουσίας.

Photos by: Sample name

Πρόσφατα, μίλησε στο Women’s March της Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας ανοιχτά τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, απευθύνθηκε στο νέο Πρόεδρο σε πρώτο πρόσωπο, λέγοντας ότι «η κόρη μου μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές που είχε το προνόμιο να κάνει η δική σας κόρη, η Ιβάνκα, για το σώμα και το μέλλον της. Δήλωσε επίσης ότι ανέκαθεν θεωρούσε δεδομένο το δικαίωμα στον Οικογενειακό Προγραμματισμό, και αναρωτήθηκε γιατί εξακολουθούμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις τόσα χρόνια μετά την υποτιθέμενη «απελευθέρωση» των γυναικών.

Η Johansson συμμετείχε δύο φορές στην καμπάνια του Barack Obama και, στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, είχε ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Hillary Clinton. Δηλώνει ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν ηγέτη να έχει ταπεινότητα. «Αν δεν μπορεί να είναι ευάλωτος, φιλοπράγμων, φιλεύσπλαχνός και ταπεινός, δεν μπορεί να είναι επιτυχημένος. Αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ηγέτη είναι η ικανότητα να μαθαίνει από τα λάθη του και να δείχνει συμπόνια για το συνάνθρωπό του.»

Μιλώντας για τη μητρότητα, παραδέχεται ότι την έχει αλλάξει πολύ. «Από μόνη της η διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού είναι απίστευτα έντονη. Σταδιακά συμφιλιώνεσαι με το γεγονός ότι, όταν έχεις ένα μωρό, πρέπει να παραμερίσεις τις προσωπικές φιλοδοξίες. Ως μητέρα, πρέπει να παίρνεις συνεχώς αποφάσεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα αυτό το πλάσμα που εξαρτάται απόλυτα από εσένα, αλλά πρέπει παράλληλα να αφεθείς σε αυτή την εμπειρία. Κι αυτό από μόνο του είναι πραγματικά απελευθερωτικό. Η ζωή σου αλλάζει τελείως. Αλλά από πολλές απόψεις, όλο αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο από ποτέ ο εαυτός σου. Κατανοείς περισσότερο πόσο σημαντική είναι η δική σου ευτυχία. Γιατί βλέπεις πώς επηρεάζει τον άλλο και σκέφτεσαι ότι, αν δεν είμαι ευτυχισμένη, δεν θα μπορώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτό το πλάσμα.»

Δηλώνει επίσης ότι δεν είναι βέβαιη πως ο άνθρωπος έχει σχεδιαστεί για να είναι μονογαμικός. «Σε όλα τα πράγματα, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, έτσι δεν είναι; Κι εδώ λοιπόν, κάτι χάνεις. Πιστεύω ότι η ιδέα του γάμου είναι πολύ ρομαντική. Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι φυσικό να είσαι μονογαμικός. Κατά την άποψή μου, ο γάμος απαιτεί πολλή δουλειά. Κι αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι δεν είναι κάτι φυσικό.»

Πηγή: www.playboy.com
Στέλλα Χαμακιώτη

Shop The C Edition Collection