THE C EDITION

Blade Runner 2049: Γιατί το blockbuster της νεότερης εποχής, θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ντουλάπα σας.

FASHION AND BEAUTY

Η νέα τάξη των πραγμάτων επιβάλλει την «διαφάνεια» όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά και στις ντουλάπες μας.

Photos by: Sample name

Δύσκολα θα αναρωτιόταν κανείς αν η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Blade Runner», Joanna Cassidy, ακολουθούσε τις τάσεις της μόδας. Παρόλα αυτά, ο σημερινός «έρωτας» των μεγαλύτερων σχεδιαστών της βιομηχανίας με τα πλαστικά «macs» (ή αλλιώς αδιάβροχες καμπαρντίνες), μπορεί να διασκεδάζει την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Υποδυόμενη την πολυσυζητημένη «ρέπλικα» με το όνομα Zhora Salome, στο sci-fi έπος του Ridley Scott, τολμά να ρίξει επάνω της ένα διαφανές αδιάβροχο για να την προστατεύσει από τη βαριά πτώση, καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από τον “Blade Runner”, Rick Deckard.

Μέσα από την διάφανη καμπαρντίνα της, ξεπροβάλλει ένα ζευγάρι εσωρούχων, σε συνδυασμό με μαύρες kneehigh μπότες – η στολή της stripper που υποδύεται. Όλα αυτά, θυμίζουν έναν φουτουριστικό μονομάχο, που σκοπεύει να γλυτώσει από τον ορκισμένο δολοφόνο του, διατηρώντας πάντα το outfit στεγνό, στους δρόμους του ένδοξου Los Angeles.

Από το 1982 λοιπόν, έως το σήμερα και τις ανοιξιάτικες/καλοκαιρινές επιδείξεις για το 2018, βλέπουμε μεγάλο μέρος των influencers της βιομηχανίας, να προτιμούν το πλαστικό αδιάβροχο του Calvin Klein και την διαφανή καμπαρντίνα της Miu Miu – δύο πολυφορεμένα κομμάτια από τις συλλογές του φθινοπώρου/χειμώνα του 2017.

Καθώς η συγκεκριμένη τάση αυξάνει τον ρυθμό της ολοταχώς προς την επόμενη σεζόν – όλοι οι διεθνείς οίκοι, από τον Calvin Klein έως τους Chanel και Valentino έχουν πειραματιστεί- με κύριο συστατικό, το ημιδιαφανές βινύλιο – επιβεβαιώνοντας κάθε πρόβλεψη του Ridley Scott για το 2019.

Με το sequel,  «Blade Runner 2049», να κυκλοφορεί ήδη στους κινηματογράφους, μην ξεχάσετε να κοιτάξετε προσεκτικά τα κοστούμια! Ο νέος σκηνοθέτης της ταινίας, Denis Villeneuve, μπορεί να έχει την ίδια ικανότητα- να εντοπίζει τις τάσεις όπως ο προκάτοχός του, ο Scott.

 

Βάσια Δουκουμοπούλου

@vasilikii_d