THE C EDITION

RISE.GR

PRESS

Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα; Ζω στην Αθήνα από την ημέρα που επέστρεψα από το Παρίσι κι αυτό πρέπει να   έγινε το 2011! Οφείλω να παραδεχτώ πως πρώτη φορά μετράω σωστά την   διάρκεια παραμονής μου στην όμορφη πόλη μας.  – Ποιο μέρος πιστεύεις πως είναι τέλειο για το 1ο ραντεβού; Θα ξεκινήσεις νωρίς το βράδυ […]

Photos by: Sample name

Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

Ζω στην Αθήνα από την ημέρα που επέστρεψα από το Παρίσι κι αυτό πρέπει να   έγινε το 2011! Οφείλω να παραδεχτώ πως πρώτη φορά μετράω σωστά την   διάρκεια παραμονής μου στην όμορφη πόλη μας.

 – Ποιο μέρος πιστεύεις πως είναι τέλειο για το 1ο ραντεβού;

Θα ξεκινήσεις νωρίς το βράδυ για κρασί στο Heteroclito και μετά θα χαθείς   μιλώντας στα γραφικά στενά στα Αναφιώτικα, θα χαζέψεις από ψηλά την πόλη,   θα βγεις στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, και θα περπατήσεις προς   Θησείο. Αγαπημένη φθινοπωρινή βόλτα στο κέντρο της πόλης όπου   κουβεντιάζεις χωρίς απαραίτητα να θυμάσαι την επόμενη ημέρα τι έλεγες.   Θυμάσαι μόνο πως ένιωθες και το σίγουρο είναι πως η βόλτα αυτή θα σου   μείνει αξέχαστη!

 – Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για βόλτα στην Αθήνα;

Οτιδήποτε νοσταλγικό. Για κάποιο δικό μου λόγο αγαπώ να ακούω όταν   περπατάω στην πόλη, το “Πόσο λυπάμαι” της Σοφίας Βέμπο. Ακούγεται ο τίτλος   στενάχωρος αλλά το τραγούδι δεν είναι. Δεν ξέρω, ίσως η αγάπη μου στο   συγκεκριμένο κομμάτι να οφείλεται στο γεγονός πως η Σοφία Βέμπο ήταν η   νονά του παππού μου. Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτός ο κρυμμένος   ρομαντισμός στον παλιακό ήχο αυτού του τραγουδιού μαζί με την Αθήνα μου   προκαλεί ένα είδος συγκίνησης.

– Ποιο είναι το σημείο της πόλης που νιώθεις περήφανος/η που ανακάλυψες;

Κάθε φορά που πάω βόλτα στην Πλάκα και χάνομαι στα στενάκια της νομίζω πως ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο εικάζοντας πως μόνο εγώ το ξέρω. Το οποίο προφανώς και δεν ισχύει, σιγά τον Κολόμβο!

– Υπάρχουν κάποιοι που λένε την Αθήνα αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα τους έστελνες για «παιχνίδι» aka φλερτ;

Η Αθήνα είναι απόλυτα ερωτική!  Είναι μυστηριώδης, είναι γοητευτική και η νύχτα της είναι “ξελογιάστρα”.  Τώρα αν πρέπει να δώσω συντεταγμένες “παιχνιδιού” θα αρκεστώ στο να περιγράψω το σκηνικό. Το bar θα πρέπει να είναι μικρό, να έχει χαμηλό φωτισμό και ιδανικά να μπορείς να χορέψεις. Η κίνηση φέρνει πάντα τον κόσμο πιο κοντά. Υπάρχει ευφορία και εκεί πάνω, τσουπ, λες και μια κουβέντα, αυθόρμητα!

– Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Βρίσκομαι στο γραφείο του ‘The C Edition’ και βλέπω όλη την Αθήνα από ψηλά! Μαγική θέα!

– Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχει τραβήξει με το κινητό σου.

Η θέα από το γραφείο που σας έλεγα.

– Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Σε ποια πόλη θα ήθελες/μπορούσες να μένεις (αν δεν έμενες στην Αθήνα);

Αγαπημένε προηγούμενε Αθηναίε, αν έπρεπε για κάποιο λόγο να φύγω από την Αθήνα που τόσο λατρεύω θα διάλεγα να επιστρέψω και πάλι στο Παρίσι.

– Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο;

Ποιος να είναι ο επόμενος, άραγε; Επειδή ‘Αθήνα’ δεν είναι μόνο το κέντρο, θα ήθελα να μου πει ποιο είναι το αγαπημένο του στέκι, που βρίσκεται και τι το κάνει ξεχωριστό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ