THE C EDITION

WOMANTOC

PRESS

H Χριστίνα Κατσαούνη, άνθρωπος των media και της «πιάτσας» ξέρει να αναγνωρίζει τις τάσεις που έρχονται από μακριά. Παλιότερα τις κατέγραφε σε άρθρα, σήμερα τις εντοπίζει και τις προσαρμόζει σε ένα πολύ συγκεκριμένο στιλιστικό πεδίο, στα κορμάκια. Τα bodies είναι αναπόσπαστα δεμένα με τη θηλυκότητα και η θηλυκότητα είναι αναπόσπαστα δεμένη με το κάλλος. Μια γκαρνταρόμπα […]

Photos by: Sample name

H Χριστίνα Κατσαούνη, άνθρωπος των media και της «πιάτσας» ξέρει να αναγνωρίζει τις τάσεις που έρχονται από μακριά. Παλιότερα τις κατέγραφε σε άρθρα, σήμερα τις εντοπίζει και τις προσαρμόζει σε ένα πολύ συγκεκριμένο στιλιστικό πεδίο, στα κορμάκια. Τα bodies είναι αναπόσπαστα δεμένα με τη θηλυκότητα και η θηλυκότητα είναι αναπόσπαστα δεμένη με το κάλλος. Μια γκαρνταρόμπα χωρίς κορμάκι, μάλλον δεν είναι μια γυναικεία γκαρνταρόμπα. Κι αυτό γιατί η διττή φύση του ρούχου αυτού -φοριέται σαν βασικό top ή σαν συμπλήρωμα ενός ευφάνταστου συνόλου- του χαρίζει έξτρα ευελιξία στο σετάρισμα. Το body είναι για την ενημερωμένη ντουλάπα ότι το πασπαρτού για τον κλειδαρά.

«Η ιδέα ήρθε στο Λονδίνο πέρυσι τον χειμώνα όταν η κολλητή μου η Στέλλα με είδε να αγοράζω για χιλιοστή φορά κορμάκια και σχεδόν αγανακτισμένη μου είπε “γιατί δεν κάνεις μία δική σου συλλογή με bodies να ξεμπερδεύεις”» λέει η Χριστίνα. «Την αναφέρω πάντα όταν με ρωτάνε για την ιδέα γιατί πραγματικά ενώ είχα σκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν να κάνω κάτι δικό μου όταν την άκουσα να μου το λέει ήταν σαν να είδα φως, ήταν η ιδέα που με αφορούσε, που με έκανε να νιώσω σίγουρη πως μπορώ να το κάνω γιατί το ξέρω καλά και πάνω απ’ όλα θα μου επέτρεπε να εκφράσω την αισθητική και την ιδιοσυγκρασία μου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα λοιπόν, πέρυσι, στο βροχερό Λονδίνο».

Οι αντιφάσεις που μας καθορίζουν, το βροχερό Λονδίνο απέναντι στα hot κορμάκια, η άνεση και η πρακτικότητα απέναντι στην υπόγεια γλύκα που προσφέρει το «κατάσαρκα».

-Πες μου λίγα λόγια για τα κορμάκια The C Εdition;

Εκτός του ότι είναι η μεγάλη μου αγάπη; Πρόκειται για ένα brand που αποτελείται από μαύρα βαμβακερά κορμάκια (94% cotton 6% elastane) και πάνω σε αυτά που αποτελούν την βασική συλλογή και θα υπάρχει σταθερά στο e-shop προστίθενται καινούργια μοντέλα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες βγήκε στον αέρα η χειμερινή capsule collection που θα έχει 20 καινούριους κωδικούς με δαντέλες, βελούδο, βινύλ, διαφάνειες, χαμός. Και λίγο πριν τις γιορτές θα έρθει και η εποχιακή συλλογή που όπως φαντάζεσαι θα φέρει μαζί της σαν τους μάγους με τα δώρα πολλά φτερά, πούπουλα και ότι θέλουμε εμείς οι γυναίκες να φοράμε την λιτή αυτή περίοδο των Χριστουγέννων.

-Ποια είναι τα ατού των bodies αυτών;

Καταρχάς είναι όλα φτιαγμένα εδώ στην Ελλάδα οπότε όποιος τα επιλέξει στηρίζει την ελληνική μας αγορά που τόσο το έχει ανάγκη. Από εκεί και πέρα το κεφάλαιο body είναι κάτι που το γνωρίζω καλά και προσέχω την κάθε τους λεπτομέρεια από την ύφανσή και τις ραφές να μην διαγράφουν, μέχρι τα κουμπώματα να είναι μαλακά. Βασικά αν το σκεφτείς όλα είναι ραμμένα επάνω μου οπότε ξέρω πόντο πόντο πως θα κάτσει το κάθε body και τι θα κολακέψει το γυναικείο σώμα αλλά και πως θα κρύψει με μαεστρία τυχόν ατέλειες. Στόχος μου είναι όποια επιλέγει bodies The C Edition να γεμίζει αυτοπεποίθηση και να αναδεικνύει τον καλύτερό της εαυτό.

-Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από καμία ντουλάπα;

Τα κορμάκια The C Edition αποτελούν μία διαχρονική αγορά γιατί λόγω της ύφανσης τους μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και όλες τις εποχές, ενώ το μαύρο χρώμα τους επιτρέπει σε όποια τα επιλέξει να τα δει ως καμβά που πάνω σε αυτό θα χτίσει ένα look και θα αναδείξει το στιλ αλλά και την προσωπικότητά της.

-Σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλεται σε ποιες απαγορεύεται να φορέσεις ένα κορμάκι;

Δεν μπορώ να φανταστώ στιγμή που να απαγορεύεται να φορέσει κανείς κορμάκι γιατί είμαι η γυναίκα που εκτός από bodies φοράω πουκάμισα. Στην γκαρνταρόμπα μου μπλούζες δεν υπάρχουν.

-Πόσο εύκολη είναι η παραγωγή ρούχου στην Ελλάδα σήμερα;

Την παραγωγή του ρούχου θα σου πω πως την απολαμβάνω οπότε όσο χρονοβόρα κι αν είναι κι όσα εμπόδια κ αν συναντάω δεν απογοητεύομαι εύκολα. Αυτό που έχω να σου πω όμως είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να έχει κανείς εταιρεία στην Ελλάδα σήμερα. Ακόμη θυμάμαι την απόγνωση που ένιωσα την πρώτη φορά που ο λογιστής μαζί με ανθρώπους που έχουν εμπειρία στο επιχειρείν κάθισαν μαζί μου και μου εξήγησαν που πάω να μπλέξω. Απλά ανέβασα 38,5 πυρετό και έκλαιγα μία εβδομάδα – υπερβολή αλλά έτσι για την δραματικότητα της δυσκολίας.  

Η Χριστίνα κόντρα στα εμπόδια έκανε αυτό που ήθελα να κάνει: να ομορφύνει τον κόσμο, με κάποιο τρόπο.

Δείτε ολόκληρο το θέμα στο Womantoc